donderdag, september 19, 2013

De laatste dag

Vanavond de laatste avond bij adelante doorgebracht. 5 weken zijn omgevlogen. Druk, Intensief, emotioneel maar vooral leerzaam.

Jorrith vond het leuk. Zou het niet erg vinden nog langer te blijven. 
Zelf vind ik het wel goed geweest. Tijd om dingen thuis in de praktijk op te pakken.

Zijn bloedglucoses zijn redelijk stabiel. Mede door de sensor die hij tijdelijk heeft gedragen.
Emotioneel gezien zijn dingen ook een stuk opener geworden. Al vond hij die sessies niet altijd leuk om daaraan te werken. Denk dat het voor het mannelijk geslacht gewoon van naturen moeilijk is om open te zijn over gevoel en emotie. 
Blij en trots dat mijn 10 jarige hier nu al aan wil werken.
Vandaag kregen we goed nieuws. Zijn Hba1c was van 10.8 naar 8.6 gedaald. Het bewijs dat hij afgelopen weken goed bezig is geweest. 
Deze mamma is ontzettend trots op hem hoe hij deze weken heeft doorlopen. Slapen in de valkhorst. Geleefd met andere kinderen met allemaal een andere handicap. Meevaren en vrienden gemaakt in de diacare-groep waar allemaal diabetisch-jongeren waren die een stuk ouder zijn. 's morgens les op het Adelante-collega en 's middags les in de Adelante school. (Dit omdat de lespakketten niet voldoende op elkaar aansloten) En soms was hij even terug in Mechelen om Kurzweil-les te volgen op zijn vertrouwde school. 
Hij heeft het toch allemaal maar 'even' gedaan. 
Vandaag heeft hij afscheid genomen van zijn tijdelijke klasgenootjes. Een boekje met leuke foto's en lieve woorden van vriendjes en vriendinnetjes zijn nu al een herinnering geworden. 
Vanavond kreeg hij in het bijzijn van alle kids en begeleiders een "praktisch" afscheidskado bij de afdeling waar hij geslapen heeft. Morgen is de laatste dag in de diabetisch-groep en daarna brengt hij het weekend bij zijn vader door. 

Vanaf nu is het gedaan met de ritjes door ons mooie heuvelland naar Adelante. Vanaf maandag gaat Jorrith gewoon weer in Mechelen naar school. Kan hij gewoon weer met zijn vriendjes spelen bij de vistrap in Mechelen. En is het maandagavond gewoon weer scoutingtijd. 
We zijn er nog niet helemaal maar we gaan verder met alle ervaringen die we afgelopen tijd geleefd hebben. 

Free Image Hosting at www.ImageShack.us